*1890's.- La Casa de Correus, seu de l'Administració Principal en un dibuix de l'època.
A començaments de 1889, un particular de nom Joaquim Prats va construir un petit edifici de línies neoclàssiques en el racó de la plaça del Bonsuccés, que quedava encarat amb l'entrada a la plaça del carrer de les Sitges a la banda més pròxima a la Rambla. Prats va arrendar la finca a l'Estat per instal·lar-hi l'Administració Central de Correus a Barcelona i així pal·liar les deficients instal·lacions postals existents en aquells moments a la ciutat.
*1889.- Primera notícia en premsa sobre la construcció de la nova Casa de Correus a la plaça del Bonsuccés (Font: La Vanguardia. Edició del 3 d'agost).
El nou edifici va ser inaugurat el primer dia de març de 1890. El canvi de l'administració de correus a una seu digna va ser recollit amb joia per la premsa barcelonina
Traslladada la central de Correus a Plaça Urquinaona al 1904. el mateix edifici va ser ocupat posteriorment per la secció de queviures i licors dels grans magatzems El Siglo, que van cremar el dia de Nadal de 1932, afectant també l'immoble de Bonsuccés.
*1910's.- L'antiga Casa de Correus ocupada posteriorment per dependències del Grans Magatzems El Siglo que connectaven amb l'edifici principal de la Rambla.
*1932.- Els bombers intentant dominar el foc declarat als magatzems El Siglo des de la plaça del Bonsuccés apunten llurs mànegues d'aigua a l'antiga Casa de Correus. (Foto: Carlos Pérez de Rozas. Institut Municipal d'Història de Barcelona).
Posteriorment poc abans de la Guerra Civil s'hi va construir el frontó Txiki-Alai famós pel seus partits femenins. A la dècada dels 1970's un edifici Núñez i Navarro de nova construcció amb els seus característics balcons i tendals va irrompre violentament a la plaça Bonsuccés.
Como siempre, muy interesante.
ResponEliminasalut
Una barrabassada urbanistica mes del "destructutor" pecident de trista memoria pels catalans, els culers i la bona gent.
ResponEliminaEll ho feia tot en honor de Barcelona, "la ciutat que porta el nom del nostre club"
ResponEliminaUn analfabet que en acte public digue: "Aquesta biennal la farem cada any"
Elimina¡¡¡Cómo sois ¡¡¡ el único que arregló los chaflanes ¡¡¡ son ayuda..¡qué curioso ¡¡ de todos y cada uno de los alcaldes de la ciudad, fueran estos de la tendencia que fueran.
ResponEliminaPosteriorment, pràcticament al davant, hi va haver una petitíssima sucursal de Correus a la mateixa plaça, que tampoc no existeix ja.
ResponEliminaPODI-.
Es muy interesante. También he aprendido de donde viene el nombre de la ciudad de Barcelona, todo muy ilustrativo. Gracias por ello.
ResponEliminaSalud.