Establiment situat a la cantonada existent entre el final del carrer Sant Pau i l'inici de la Ronda del mateix nom. El Sótano Bar era en realitat una casa de menjars on es podia menjar bon marisc i embotits de qualitat a preus molt raonables, que ja s'anunciava en algunes publicacions als anys 1920's
*1930's.- Publicitat del Sótano Bar a la revista satírica Papitu.
El seu emplaçament era estratègic per a servir de parada a tots els habituals dels llocs d'oci del Paral·lel. La clientela era doncs bàsicament nocturna, atès que era aleshores que el local s'omplia de gom a gom, per satisfer les necessitats biològiques del que anaven generalment a la recerca d'altres necessitats o simplement a admirar les corbes de les vedettes dels teatres.
El local va sobreviure a la Guerra Civil i malgrat la crisi en que va afectar al Paral.lel durant part de la postguerra, El Sótano continuava al seu lloc, recollint els habituals del Molino o del Teatre Circ Olympia.
*1969.- Anvers i revers d'una targeta de l'establiment de finals dels anys 60's. L'orientació de cara al turista del local quedava palesa perquè el servei podia atendre en anglès o francès.
Amb el pas del temps, aquest mateix local ha arribat als nostres dies (2020) convertit en el bar de menjar típic gallec conegut com Los Cachitos.
Lo recuerdo vagamente.
ResponEliminaHoy creo, es un restaurante.
Salut