dimarts, 6 de setembre del 2011

PERFUMERIA LAFONT. Passeig de Gràcia / Casp. (1905-1920's)


A començaments del segle XX l'emergent Eixample va anar poblant-se progressivament de comerços i botigues, algunes d'elles foren les expressions més genuines de l'estil arquitectònic i decoratiu dominant a l'època: el modernisme. Entre les botigues modernistes més elegants cal destacar la Perfumeria-Guanteria Lafont, oberta l'any 1905 al número 4 del Passeig de Gràcia cantonada amb Casp als baixos de la casa Pons.
El negoci de parfums dels Lafont venia de lluny i era el més antic de la ciutat. Fundat el 1790, se'l coneixia popularment com La perruqueria del Rei i va arribar a tenim un gran renom, no només a Catalunya sino també a Espanya i a l'estranger.
L'obertura de la botiga del Passeig de Gràcia per iniciativa del propietari Ricard Palou va ser tot un esdeveniment per la bellesa de la decoració d'un establiment en el que hi destacava la seva secció de postissos i pentinats.

9 comentaris:

  1. Quina preciositat! Et fa sentir l'olor de colònia!

    ResponElimina
  2. Por qué no se habla de la que tenían en plaça Sant Jaume cantonada Ferrán? Fue la primera perfumería Lafont, ya que databa de 1790.
    No encuentro fotografías por ningún sitio.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo trabajé en esa perfumeria de aprendiza cuando tenía 13 años este año cumpliré los 73 era una perfumeria de lujo, tenían 3 mas la Giral una en ka calle Calvet y otra
      En Diagonal creo que con Bailén todos eran familia el Sr. Giralt dueño de las 4, Lafont la llevava el yerno y las otras dos las hijas Marisé, no recuerdo el nombre de la otra

      Elimina
    2. Yo empecé a trabajar con ellos con 14 años, en 1974, trabajé siete años en la plaza de Sant Jaume, en esa época la tienda la llevaba más el hijo pequeño (Juan Carlos), Mercedes, la hija mayor estaba en la de Sant Antoni, Mercedes murió y acabaron cerrando esa tienda. Me encantaba esa tienda, con sus techos de madera y esas vitrinas con puertecitas camufladas, me contaba la sra. Conchita Dasi, que era la dueña, que habían pasadizos en el sótano que conectaban con la Generalitat y que en la guerra civil los usaban para salir sin ser vistos, me explicaba historias muy interesantes. 🥰

      Elimina
  3. Si, es verdad, no hay información por ningún sitio y he buscado y buscado, yo trabajé aquí entre los años 76 y 81, me haría mucha ilusión ver fotos, aunque la tenga grabada en mi memoria.
    Un saludo!

    ResponElimina
  4. Yo trabajé en el 1961 con 13 años después me cambiaron a la Giralt Borrell esquina Manso

    ResponElimina
  5. Busco informació de la Perfumeria de la Plaça Sant Jaume i de la porta de vidre de l'entrada a la sala d'estética, maquillatge etc de Sres.
    Era de vidre tallat i grabat amb una Sra. pentinantse dabant d'un mirall amb tocador i vestida de la època o sigui segle XIX

    ResponElimina