divendres, 21 de juny del 2013

CITYTV. Diagonal 477 (2001-2006)

 

Citytv fou una de les primeres experiències de televisió privada a Catalunya. Pertanyia al Grup Godó, editor del diari La Vanguardia i tenia establerta la seva seu a la Torre de Barcelona (antiga seu del Banco de Madrid) situada a la Diagonal tocant  a la plaça Francesc Macià.
Va començar les seves emissions el dia de Sant Jordi de 2001. El programa estrella de la cadena va ser Vitamina N, un magazine d'actualitat que amb un format de late-show ocupava la franja horaria de la nit i matinada. Era presentat i conduit per Jordi González, un periodista que amb els anys esdevindria un dels principals presentadors de programes de tertúlies d'actualitat a d'altres canals d'àmbit estatal. També passaren per Vitamina N noms com el mallorquí Quique Jiménez (Torito), Marta Torné, Raúl, Xavi Oribé, Enric Escudé, l'ambigua Soledad León de Salazar, Rocco Steinhäuser i Anta Porto entre d'altres.


Aquest programa destacava especialment perque el plató era situat a la planta baixa de la propia Torre Barcelona, que aleshores estava en obres en plena reforma integral de l'edifici. Era un espai molt participatiu i sovint es podien veure imatges en directe a peu de carrer de la Diagonal i de la gent que s'hi acostava per veure el programa in situ. Vitamina N va durar entre 2001 i 2004.
L'estiu de 2003 el Grup Godó va aconseguir la primera llicència de televisió privada atorgada per la Generalitat, la qual cosa li va permetre passar de ser un canal estrictament d'àmbit local a estendre les seves emissions a tota Catalunya.
Citytv va desaparèixer per convertir-se de forma efímera en Td8 i després en 8tv, l'actual canal privat del Grup Godó.


*1999.- La Torre Barcelona amb la seva façana original mentre era reformada pel Grup Godó. A la planta baixa era situat el plató de Vitamina N, el programa emblemàtic dels primers anys de Citytv.