dissabte, 19 de desembre del 2020

L'OCELL DE FOC. Saló de ball. Consell de Cent 224-228. (1930-1938)

Local nascut com a sala de ball situat al carrer Consell de Cent fent cantonada amb l'actual passatge Valeri Serra, conegut aleshores com passatge de la Mercè. L'Ocell de Foc va estar actiu durant els anys de la Segona República.

Era una sala força espaiosa on s'organitzaven tota mena de manifestacions culturals, artístiques i d'oci, generalment a càrrec d'associacions i entitats culturals que incloïen balls i festes privades, representacions teatrals, mítings polítics i sindicals. 

*1930.- Una de les primeres activitats realitzades a L'Ocell de Foc al desembre d'aquell any. 

Havia entrat en funcionament al desembre de 1930 i la seva història es va perllongar durant tots els anys republicans fins ben entrada la Guerra Civil. En aquesta última època, coincident amb el conflicte civil, el local va esdevenir un lloc habitual de celebració de mítings, actes polítics i sindicals i reunions d'assemblees de treballadors d'empreses col·lectivitzades. 
*1931.-  Alguns dels molts anuncis publicats a La Vanguardia durant aquell any, en els que es fa palesa la diversitat d'activitats que s'organitzaven a L'Ocell de Foc. 

Amb la victòria franquista el local va canviar de nom per esdevenir Baile Metropolitano.