dimecres, 4 de setembre del 2013

PSICOSIS. Discoteca. Balmes 51 (1978-1988)Cap a les acaballes de la década dels 1970's es va produir un repunt del fenòmen de les discoteques al centre de Barcelona. En ple Eixample, Psicosis i Trauma van esdevenir les més concorregudes i populars de la zona.
Psicosis era situada als baixos de l'edifici del número 51 del carrer Balmes, prop de la cantonada amb Consell de Cent. Era, per cert, al costat d'una de les façanes més horroroses i de mal gust que ha conegut la ciutat, la del veí edifici SACE del número 49, un bunyol estètic que desentonava d'allò més amb les finques noucentistes del voltant produint un impacte visual que convidava a tancar immediatament els ulls.
La proposta de Psicosis era la pròpia d'una discoteca clàssica, com les de tota la vida. Molt animada de joves a les tardes, i orientada amb un públic més adult a les nits.  La seva proposta es complementava amb espectacles més picants a les nits aprofitant la permisivitat que va suposar l'arribada de la democràcia.
Cap a finals de la década, Psicosis va canviar de cara i de nom, però ja havia perdut l'encant de la seva primera época. Primer va ser Coco Privé (1989-1995) i Viliv (1996-1999), etapa caracteritzada pels seus espectacles de sexy-boys. Després, ja al segle XXI Zooclub/Tunnel i Balmes 51 van ser els noms successius del local que va tancar al desembre de 2012, després d'un període d'okupació de molts dels pisos superiors de la finca, que havien quedat abandonats.