diumenge, 22 de setembre del 2013

VELÒDROM DEL CARRER ARAGÓ. (1900-1903)

A partir del 1899 el Velòdrom de la Bonanova va deixar d'acollir proves ciclistes per orientar-se bàsicament a la pràctica del futbol. Tot i això,  els entusiastes esportistes de la bicicleta varen poder disposar ben aviat d'un nou recinte per a la pràctica del seu esport favorit. Fou la Sociedad Anónima Velódromo la que prengué la iniciativa per a la construcció de la nova pista ciclista, aquest cop en un indret molt més cèntric que l'anterior recinte de La Bonanova. Els terrenys finalment escollits  eren situats al carrer Aragó, entre Muntaner i Casanova, prop del Pont del Mico. L'entitat Velo-Club es a afegir al projecte tot instal·lant la seva seu social al costat mateix dels terrenys del nou velòdrom.
 
*1900.- La Vanguardia del dia 13 de juny publicava aquesta notícia en la que s'informava de l'emplaçament i les característiques del nou recinte per a curses ciclistes. (Cliqueu sobre la imatge per ampliar-la)
 
 *1900-1902.- Retalls d'algunes notícies de premsa sobre l'activitat del velòdrom i del Velo-Club. (Font: Hemeroteca La Vanguardia)
 
Tot i que inicialment el nou recinte es descartava per la pràctica del futbol per les seves insuficients dimensions, la veritat fou que s'hi arribaren a celebrar nombrosos partits.
La vida d'aquesta instal·lació ciclista de 250 metres de corda fou molt efímera. El 25 d'octubre de 1903 es col·locava la primera pedra del Casa del Pueblo del Partit Radical d'Alejandro Lerroux en els terrenys que havia ocupat el velòdrom.