dijous, 3 d’abril del 2014

AGUAS AZOADAS CORMINAS. Pelai 3 (1887-1936)

Agraïments a EMILIO GÓMEZ FERNÁNDEZ


*1930's.- Arc de l'entrada a l'establiment d'Aguas Azoadas Corminas

Molts anys abans que l'Escola de Ràdio Maymó i la terminal d'autocars de l'Alsina Graells s'instal·lessin a l'edifici amb pati del número 3 del carrer Pelai, amb sortida també a la Ronda Universitat, l'establiment Aguas Azoadas Corminas havia ocupat aquell indret i va desenvolupar amb notable èxit un negoci terapèutic vinculat a l'aigua.
Els tractaments amb aguas azoadas es realitzaven a través d'aigua nitrogenada de composició similar a les de coneguts balnearis com Panticosa, Urberuaga o Caldas de Oviedo. Les seves aplicacions eren útils per resoldre problemes tan diversos com els mals de gola,  el de respiració i pulmons, però també els transtorns del cor i l'aparell digestiu.
S'oferia també al públic un curiós servei d'inhalacions a través d'uns aparells especials  situats en una mena de mostrador on els clients s'asseien per a respirar.
El Doctor Ramon Corminas va ser el fundador d'aquest negoci que va romandre obert des de les vigílies de la primera Exposició Universal del 1888 fins a l'inici de la Guerra Civil.

 
*1910's.- Full informatiu en el que s'expliquen les propietats medicinals i les diferents aplicacions terapèutiques d'aquestes aigues. (Cliqueu sobre la imatge per ampliar-la).

*1934.- Publicitat inserida a La Vanguardia en els últims anys de l'establiment. (Font: Hemeroteca La Vanguardia).

*1935.- Una imatge del carrer Pelai durant els dies de Nadal amb parades de paneres  i regals. Al fons es veu l'arc de l'entrada a Aguas Azoadas Corminas. (Foto: Josep Brangulí)