diumenge, 20 de maig del 2018

STEEL CLUB 68. Discoteca. Avda. Jordà 1. (1968-1970)

Agraïments a ROBERTO LAHUERTA MELERO FRANCISCO ARAUZ


1960's.- Un Dodge Dart, l'únic cotxe de luxe que es fabricava en l'Espanya de l'època, davant de la Sala de Festes - Discoteca Steel Club 68 i el veí cinema Lux. (Foto: Colecció privada Francisco Arauz)

Una de les discoteques perifèriques nascudes a resultes del boom d'aquest tipus de locals cap a finals dels anys 1960's, l'Steel Club 68 era situada al costat de la sala de cinema Lux, on arrenca l'Avinguda del Jordà davant de l'Hospital de Sant Rafael. al barri de la Vall d'Hebron, si bé l'entrada al local era a la part del darrera, al costat de la Masia Figuerola, entre els carrers Judea i Sinaí.
Funcionava els caps de setmana i festius i era freqüentat per joves dels barris de la zona i també pel personal que treballava als hospitals de la zona. Oferia actuacions en directe i va tenir una vida força efímera.
A les pàgines de la cartellera d'espectacles de La Vanguardia durant els anys 1968 i 1969 s'hi podien trobar alguns inserts publicitaris d'aquest local. Una gran quantitat de conjunts que no arribarien a l'èxit com Su-and-So, Los Pumas, Grupo 66, Los Fugitivos, Los No, Los Amos, Ruffo y sus 4, Los Tiburones, Coalas Grup, King's Boys o Spiral-7 van actuar sobre la pista d'aquesta discoteca. Altres de més coneguts com Micky y los Tonys hi van tocar al març de 1969. El local funcionava també com a sala de festes i espai de ball per a banquets de noces. 
El local va ser posteriorment ocupat per magatzems de diverses empreses.

*1968.- L'empresa de cotxes de luxe de J. Sendino oferia cotxes de luxe per a les celebracions de noces al Steel Club 68. (Colecció privada Francisco Arauz).
 
*1968.- Una de les primeres actuacions en directe a la discoteca. (Font: Hemeroteca La Vanguardia)
 
 
*1969.- L'Steel Club 68 a la cartellera de La Vanguardia (Edició del 19 d'abril)


Micky y los Tonys, probablement l'únic grup d'èxit dels molts que van actuar al Steel Club 68.