dilluns, 8 d’abril del 2013

SELECCIONES JAIMES. Llibreria. Diagonal 337. (1941-1970's)

*1941.- Dues imatges de la llibreria de Selecciones Jaimes durant la diada de Sant Jordi, pocs dies després de la seva obertura al públic.
 
 
 
El 12 d'abril de 1941 l'impressor Jaume Arnau i Pericàs va obrir una llibreria al número 337 de la Diagonal -entre Girona i Bailèn- en un petit immoble de planta baixa. La botiga, coneguda com Selecciones Jaimes, era molt aprop del Lycée Français de Barcelona, aleshores situat a la cantonada dels carrers Provença i Bailèn.
 
*1941.- Notícia publicada a La Vanguardia del dia 13 d'abril en la que s'informava de la inauguració de Selecciones Jaimes.
 
El contacte permanent del llibreter amb els seus docents i alumnes, va propiciar l'opció de l'establiment per l'especialitzar-se en literatura francesa. Així doncs el propietari va aconseguir la importació de tota mena de material literari i didàctic de lectura en llengua francesa per a l'escola i va esdevenir el seu principal proveidor.
 
*1945.- Els Reis de l'Orient també enviaven un dels seus patges a la llibreria. (Font: La Vanguardia. 25 de desembre).
 
La llibreria va tancar a començaments dels anys 1970's. Mentrestant el negoci de Jaimes ja havia crescut amb l'obertura el 1951 d'una altra llibreria al passeig de Gràcia, que incorporava també una sala d'exposicions d'art.