dimarts, 25 de març del 2014

CINE BONANOVA. Bigai 4-6 (1957-1988)

Inaugurat el 15 de desembre de 1957 amb la presentació de la superproducció nordamericana Quo Vadis?, el Cine Bonanova va ser construït segons un projecte de l'arquitecte Josep Soteras i Mauri i el seu empresari fou Joan Mur i Mencerreg.
El local, situat molt aprop del carrer Mandri, disposava de 774 localitats en el moment de la seva inauguració. Amb el pas del temps i les successives reformes l'aforament  quedaria reduït a 606 butaques.

Una entrada del cinema Bonanova dels anys 1970's

L'any 1972 la sala va acometre la seva reforma més important segons un projecte de Jordi Galí i va quedar lligada a la cadena Cinesa, primer com a sala de reestrena amb programa doble i després com a sala d'estrena.
El 14 de febrer de 1988 Mur va decidir tancar-lo convençut que la crisi que patien les sales de cinema de barri era ja irreversible. La seva desaparició va suposar també la de la Cafeteria Daiquiri que era just al costat i que havia estat oberta pel propi Mur.
A manera de vestigi, la façana del número 6 del carrer Bigai conserva encara l'entramat de lletres del rètol de neó del cinema sobre les portes del supermercat que avui (2014) ocupa el local on hi hagué la sala de cinema.
 
*2012.- Restes del rètol del cinema Bonanova