dissabte, 14 de març del 2015

HAIR. Boite. Discoteca. Llança 5. (1970-1980's)

 MIQUEL BARCELONAUTA


 
Discoteca molt pròxima a la plaça Espanya, oberta l'any 1970, Hair era aleshores un nom que s'associava a la modernitat a causa de l'òpera-rock que duia aquest nom i que tractava de la cultura hippy i underground, tot deixant-nos alguns temes històrics com Aquarius o Let the Sunshine in. Uns anys més tard el cineasta Milos Forman en faria també una pel·lícula.
La boite Hair era situada just davant del Canòdrom Pabellón en el tram del carrer Llança que uneix el final del Paral·lel amb la Gran Via. En els seus primers anys la discoteca obria només els caps de setmana i festius, després va ampliar la seva activitat als dies feiners de les  6 de la tarda a les 9:30 del vespre.

*1970.- Per la diada de la Mercè de 1970 s'hi va organitzar una sessió de dotze hores ininterrompudes amb música dels Rolling Stones, que apareixia anunciada així a la cartellera de La Vanguardia.

 
*1972.- Durant les festes de Nadal d'aquell any Hair, que havia estat reformat, va inaugurar una nova pista.
 

Una entrada a la discoteca per a client masculí. (Gentilesa d'Alejandro Sanz Platel).

Als inicis dels anys 1980's Hair va desaparèixer per donar pas a un nou local, la discoteca Kronos, que va estar vinculada al joc il·legal. Posteriorment el local es va convertir en una nova sala coneguda com La Noche que en uns inicis es dedicà a l'striptease masculí i als comiats de soltera. Finalment el local seria ocupat per la Sala Vivaldi especialitzada en karaoke.