dijous, 27 de juny del 2013

LA CASA ENCANTADA. Carrer Escornalbou 30. Guinardó.

Article el·laborat amb el suport de MIQUEL CARTISANO 
 
 
*1950's.- La Casa Encantada en els seus anys de màxim esplendor amb atzavares i altres plantes a la part superior de la façana. (Foto: Arxiu Huertas)
 
El carrer Escolnarbou, que puja des del passeig Maragall fins a la Ronda del Guinardó, va ser durant gran part del segle passat  una via poblada de cases baixes, majoritàriament de planta i pis, al bell mig del barri. La popularment coneguda com a casa encantada del Guinardó era localitzada a l'actual número 30, entre els carrers Xiprer i Renaixença. Es tractava d'una construcció modesta de planta baixa i una alçada. Destacava però, per la seva façana d'una gran originalitat, que donava la sensació d'una roca del massís de Montserrat. Conformava un volum irregular d'entre el que s'obrien portes i finestres.
 
*1990's.- Una altra imatge de La Casa Encantada en els seus últims anys, poc abans de ser enderrocada.

Carent de qualsevol valor arquitectònic, la seva raresa era exclusivament producte d'un capritx del propietari i la seva vàlua només era enquadrable dintre del patrimoni sentimental del barri. L'auge del negoci immobiliari es va anar emportant progressivament aquestes petites casetes, tant del mateix carrer Escolnarbou com de molts altres del Guinardó. A la casa encantada també li va arribar l'hora. Avui una construcció moderna de maó vist i sense cap raresa destacable ocupa aquell mateix lloc. 


*2013.- Immoble que actualment ocupa l'emplaçament on hi hagué la Casa Encantada del Guinardó. (Foto: Miquel Poch)