diumenge, 29 d’octubre del 2023

ESTAND DE CAFÈ GILI. Exposició Internacional de 1929. Montjuïc (1929-1930)

 

Durant la celebració de l'Exposició Internacional de 1929 a Montjuïc, l'empresa Cafè Gili va instal·lar un petit estand que permetia la degustació del seu cafè. Quedava emplaçat en una de les esplanades existents entre la Font Màgica i les cascades, al costat del Palau de Victòria Eugènia. 

La instal·lació consistia en una barra de format simple i modest, però amb un disseny força avançat. S'hi podia degustar i comprar el cafè de l'empresa Hijo de Jacinto Gili, que n'havia iniciat les seva comercialització en petits paquets anomenats blocks per consumir-ne tres tasses.

L'empresa dels Gili era en aquells anys una de les capdavanteres en la importació i torrefacció de cafè. Tenia la seva botiga al número 58 del Passeig de Sant Joan i va comercialitzar la marca de cafè Haití.

*1929.- Vista de l'estand de Cafè Gili a l'Exposició Internacional. (Foto: Col·lecció privada de copyright © Dariusz Osiak)

*1930's.- Una antiga factura de l'empresa Hijo de Jacinto Gili importador de cafès distribuïts en els seus populars blocks.