divendres, 31 de gener del 2014

CINEMES RENOIR LES CORTS. Eugeni D'Ors 12. (1996-2012)

 


La primera sala de la cadena de cinemes Renoir a Barcelona era situada al petit carrer d'Eugeni D'Ors del barri de Les Corts entre el Mercat i la Ronda del Mig. El Renoir-Les Corts era un complex format per 6 minisales, situat al costat d'un equipament docent, que es va orientar al cinema d'autor i a les pel·lícules d'estrena en versió original.  
Una de les principals peculiaritats del local era la gran escalinata que hi havia tot just traspassar la porta d'entrada abans d'arribar a les taquilles. Unes escales que sovint dificultaven el trànsit d'entrada i sortida de les sessions. A l'interior hi havia un petit bar café on es podia fer més suportable l'espera fins a l'hora del començament del film. Com encara és habitual en les sales d'aquesta cadena, hi havia programes en format DINA-4 a disposició de l'espectador de cadascuna de les pel·lícules projectades.

*1996.- Notícia de l'obertura de les minisales Renoir Les Corts publicada a les pàgines de La Vanguardia el 25 de gener d'aquell any.

La poca centralitat de la zona va ser probablement un handicap per la consolidació definitiva d'aquest complex, tot i que estava  ben comunicat gràcies a la proximitat de l'estació del metro de Les Corts de la línia 3. Les sales van tancar a començaments de l'estiu de 2012. Els Renoir es van quedar només amb el complex del carrer Floridablanca que, amb posterioritat al de Les Corts, havien obert a l'antic cinema Florida.