dimecres, 7 de setembre del 2022

CINEMA AVENTURA. Poble Espanyol (1988-1990)

Sala de cinema d'existència efímera (poc més de 2 anys) emplaçada a l'interior del recinte del Poble Espanyol a Montjuïc. El projecte del cinema Aventura neix al 1988 quan l'Ajuntament decideix restaurar l'interior de l'edifici Galeria Miquel Utrillo. situat a la zona de l'església, molt a prop de la plaça Major del complex. L'espai havia encabit antigament el Diorama del Poble Espanyol, un espai per poc més de 300 localitats on es projectaven audiovisuals de monuments espanyols com atracció addicional enfocada als turistes i visitans del recinte 

Coincidint amb aquell moment d'efervescència ciutadana propi de les vigílies de la cita olimpica del 1992, finalment el 23 de novembre de 1988 s'hi inaugurà el nou cinema Aventura sota la gestió de l'empresa Círculo A amb la projeccio d'un audiovisual titulat Barcelona Experience,  el capítol pilot del programa televisiu Max Headroom i el film, de Derek Jaman The Last of England

*1988.- Max Headroom

La proposta de Circulo A era una programació de pel·lícules de repertori i cinema d'autor amb sessions golfes fins a les tres de la matinada. L'entrada, al preu de 200 pessetes de l'època, permetia visitar el recinte incloent també el transport gratuït des de la plaça Espanya per facilitar-ne l'accés. 

La pista del Cinema Aventura es perd a les cartelleres el divendres 19 de gener de 1990. La cinta September de Woody Allen va ser el darrer títol que s'hi va projectar.

1990.- Una de les últimes aparicions de la programació del Cinema Aventura a la cartellera de la premsa diària. (Font: Hemeroteca La Vanguardia. Edició del 3.1.90).