divendres, 30 de setembre del 2016

CINE SANLLEHY. Av. Mare de Déu de Montserrat 46. (1957-1973)


*1970's.- Façana del Cine Sanllehy. (Foto: Antonio Baños Guillermo. Grup de facebook Barri del Carmel), 

Un dels cinemes més populars del barri del Guinardó va ser el Sanllehy, situat prop de la plaça del mateix nom i obert al públic el dissabte 5 d'octubre de 1957.  Els seus propietaris eren els germans Martí Vicente, que gestionaven també el cinema Monterrey del carrer Castillejos. 
L'edifici va ser dissenyat per l'arquitecte Josep Rodríguez Lloveras i tenia com a element singular que la sala era situada a l'interior d'illa i les limitacions de l'edificació en alçaria van obligar a semisoterrar-ne la platea per adequar-se a la normativa i aconseguir els corresponents permisos.

*1957.- Retall de l'anunci de la inauguració de la sala a la cartellera de La Vanguardia (Edició del dia 5 d'octubre)

Amb lleugeres variacions al llarg del temps, l'aforament de la sala rondava al voltant dels 1.000 butaques, (750 a platea i 250 a l'amfiteatre). Va pertànyer a la categoria de sala de reestrena i durant els anys 1960's va viure la seva etapa més pròspera amb bones recaptacions a taquilla i un públic fidel de residents al barri.
Setze anys va durar la vida del Sanllehy que va tancar les seves portes a l'octubre de 1973 engolit per l'especulació immobiliària. Tot seguit es va aixecar un edifici d'habitatges amb entresòl i cinc alçades al solar que havia ocupat el cinema.