dissabte, 5 de gener del 2019

JOGUINES FOYÉ. Banys Nous 13. (1905-2017)

 
 
 
 
 
Popular botiga de joguines de Ciutat Vella, que va tenir l’honor de ser la darrera del barri en claudicar  davant l’allau de tancaments de locals històrics dedicats a la venda de joguines que va assolar Barcelona durant la segona dècada del segle XXI. Poc abans ho havien fet Joguines Monforte i l’antiga botiga del Palacio del Juguete al carrer dels Arcs.
En aquest cas no va ser un increment desmesurat del preu del lloguer, sino senzillament perquè el negoci havia deixat de ser rendible davant de la pressió de les grans superfícies i sobretot de les vendes per internet.
A la seva botiga de 200 metres quadrats del carrer dels Banys Nous, els Foyé van descartar sempre la joguina tecnològica i fins els últims anys van apostar per la més artesanal. A les últimes dècades s'havia convertit  en un establiment molt apreciat pels coleccionistes de joguines clàssiques i tradicionals  (nines de porcellana, cavallets de cartró, caixes de música o ninots de llauna i de fusta).
El negoci va ocupar a quatre generacions de la família fins que, en acabar l’estiu de 2017, després de 112 anys de servei, la botiga va iniciar una campanya de liquidació d'existències fins al seu tancament definitiu a finals d’any.

L'interior de la botiga. (Foto: Autor desconegut)

Un armariet de fusta dels que es venien a Can Foyé. (Font: todocoleccion)