divendres, 4 de març del 2016

RESTAURANT PIROSKA. Cuina hongaresa. París 154. (1973-1978)


Anunciat com el primer restaurant hongarès de la història de la ciutat, el Piroska es va inaugurar el divendres 28 de setembre de 1973 al carrer París entre Muntaner i Casanova als baixos de l'immoble del número 154 construit dos anys abans.
Des de l'exterior destacava pel carregat disseny de fusteria i marqueteria típicament hongaresa dels baixos i l'entrada. Els àpats eren amenitzats amb músisa del violins zíngars del conjunt musical Koti-Tibor de Budapest i també de Josef Pecsi. 
No va tenir una vida massa llarga. La seva pista es perd el 1978 i posteriorment el mateix local va ser ocupat per la sala de bingo de la Liga Naval Española.

*1973.- Anunci de la inauguració del restaurant publicat a La Vanguardia

RADIO PENINSULAR DE BARCELONA. (1966-1984)

Agraïments a MARIA JOSÉ GONZÁLEZ

Radio Peninsular de Barcelona va ser una emissora creada dins del grup de Radio Nacional de España, que va començar a emetre el dia 1 de gener de 1966. Es finançava amb la publicitat que emetia i va ser extraordinàriament popular durant els ultims anys 1960's i tota la dècada dels 1970's.
Va ser també el bressol d'una gran quantitat de professionals de la radiodifusió a Catalunya. El contingut del seva programació era bàsicament musical i esportiva. S'emetia des de la sisena planta de Passeig de Gràcia número 1 a l'edifici Banesto.
Hi va destacar especialment el programa Consultorio de Elena Francis, on les senyores i noies de l'època enviaven les seves cartes explicant els seus problemes sentimentals, anímics, etc, que l'equip del programa intentava resoldre d'acord amb els cànons morals de l'època. 
Pel que fa a les emissions esportives hi va destacar el locutor Miguel Ángel Valdivieso (doblador de Woody Allen al cinema) que acomiadava els partits de futbol amb una expressió que es va fer molt popular: ... con nuestro saludo más entrañable a enfermos, imposibilitados y simpáticos miembros de la Asociación Nacional de Ciegos.
A partir de 1974 l'emisora sortia sovint al carrer a través d'unitats mòbils que van donar una imatge de modernor amb una relació més directa amb l'oient.

Enllaç a l'audio sobre la Història de Radio Peninsular de Barcelona

*1970's.- Una de les Unitats Mòbils de Ràdio Peninsular davant de la Sagrada Família.


*1972.- Programació de Radio Peninsular publicada a El Mundo DeportivoProgrames històrics de Ràdio Peninsular
Gran Mercado
Hola. Buenos días
Dia D Domingo
La Nueva Frontera
Cinco veces No
Mas Madero
Goles
Pito pito Pronóstico
Marcador
A por todas
Rock en la noche 
A toda Radio
Parlem-ne
Ibérica Exprés
Consultorio Elena Francis
A les 5: Novel·la.
De 12 a 12


Professionals històrics de Ràdio Peninsular
Fernando Rodríguez Madero
Joaquín Soler Serrano
Luís del Olmo
Miguel Angel Valdivieso
José Félix Pons
Juan Antonio Fernández Abajo
Maruja Fernández
Ricard Fernández Deu
Andrés Caparrós
Àngel Casas
Constantino Romero
Pepe Navarro


L'emissora va deixar d'emetre el 1984 coincidint amb el tancament d'una gran quantitat d'emissores i amb l'inici d'un nou període en la història dels canals de ràdio a Catalunya.