diumenge, 3 d’agost del 2014

CLUB COLISEUM. Cinema. Rambla Catalunya 23. (1978-2014)


El dijous 31 de juliol de 2014, la Rambla de Catalunya es va quedar sense cinemes. El tancament del Club Coliseum, després de projectar-hi El amanecer del planeta de los simios, va suposar la desaparició total de les sales de projecció de cinema a la popular i cèntrica via barcelonina, que el 1987 havia estat l'epicentre d'aquell Festival de Cinema de Barcelona que no va acabar de reeixir i passaria a la història sense pena ni glòria.
El Club Coliseum havia estat obert el mes de març de 1978 aprofitant un dels accesos al Teatre Coliseum del qual quedava com una sala annexa. Era situat al numero 23 de la Rambla Catalunya als baixos de la Casa Jaume Moysi. Havia estat dissenyat per l'arquitecte Antoni Bonamusa i quedaria finalista en els premis FAD d'aquell any. El seu aforament era de 762 butaques. La sala es va inaugurar amb la projecció de Valentino, una pel·lícula de Ken Russell protagonitzada per Rudolf Nureyev, que donava vida al mític actor Rodolfo Valentino. Totes les pel·lícules del director novaiorqués Woody Allen tenien assegurada la seva estrena al Club Coliseum i la sala, malgrat que no era de les veteranes i mai no va tenir el prestigi d'un Alexandra o d'un Alcázar, va quedar ràpidament integrada en el paissatge del centre de la ciutat.

 *2014.- El Club Coliseum durant la seva última setmana abans de tancar. 
 
En el moment del seu tancament el Grup Balañá, propietari de la sala, va al·legar que no era rendible per l'empresa el manteniment d'un cinema d'una única sala. Quedaven enrere 36 anys de projeccions en aquesta sala i més de cent anys de cinema a la Rambla de Catalunya.