dimarts, 4 d’abril del 2023

1ª EXPOSICIÓ NACIONAL DE TURISME. Plaça Catalunya. (1932)

 Agraïments a JOSEP ROBERT REIG MIRÓ

Entre el 30 de gener i el 14 de febrer de 1932 el soterranis de la plaça de Catalunya van acollir una exposició turística orientada a la promoció de diversos indrets del país i de comunitats veïnes com Aragó o Mallorca. Es presentava sota el nom de 1ª Exposició Nacional de Turisme i va estar organitzada pel Foment del Turisme de Catalunya juntament amb la societat Atracción de Forasteros, que havia fundat Domènec Sanllehy a l'any 1908. Des que s'havia inaugurat aquella galeria soterrada rera el brollador de la plaça era habitual que l'espai s'utilitzés per celebrar-hi exposicions i events de diverses caracteristiques.  

*1932.- Entrada a l'Exposició a través de l'accés al soterrani que hi havia rera el brollador a la banda nord de la plaça.  (Foto: Josep Maria Sagarra i Plana /AFB).


*1932.- Notícia de la inauguració de l'Exposició de Turisme recollida a les planes de l'edició de La Vanguardia del dia 31 de gener. (Font: Hemeroteca La Vanguardia). 

Durant quinze dies els barcelonins i forasters en trànsit per la ciutat, van poder visitar els stands que integraven l'exposició i conèixer les ofertes turístiques de diferents indrets per part de les empreses i d'agències de viatges que hi concorregueren.




*1932.- Diversos stands dels pobles i comarques que van concòrrer a l'exposició. Alguns, com veiem, eren de territoris situats fora dels límits de Catalunya. (Fotos: Josep Maria Sagarra i Plana /AFB).