dissabte, 17 de març del 2012

LORD BLACK. Restaurant. Boite. (1968-1980)Lord Black va ser durant molts anys la discoteca del Parc d'Atraccions de Montjuic. Va aparèixer en aquells anys de l'eclosió de la psicodèlia i el pop, amb un disseny interior i una decoració que van ser d'un gran impacte. Però, de fet, el local era un conjunt de restaurant més discoteca. El restaurant era situat al pis superior i disposava d'una àmplia sala idònia per convencions, bodes i comunions. Tenia accés directe des de l'exterior del parc d'atraccions. 
Però la part més interessant i novedosa era la boite-discoteca situada al nivell inferior, un espai no gaire gran però equipat amb un gran desplegament de llum i color que vibrava d'acord amb la música que sonava. La inauguració del local va tenir lloc el 15 de juny de 1968.

*1968.- Anuncis del restaurant i la discoteca Lord Black publicat a La Vanguardia

El logotip del local amb la imatge allargarda de la cara d'un aristòcrata, cobert amb un barret de copa molt alt, li donava ja un toc modern i a la vegada inquietant. Lord Black era situat al costat de la plaça de la Sardana i l'accés principal al Parc d'Atraccions i s'anunciava com una explosió psicodèlica que obria tots els dies de l'any des de les 7 de la tarda fins a la matinada. De fet, la discoteca era com un complement del parc d'atraccions per tal que els visitants poguessin continuar la festa en un ambient molt més intim i adult. Durant la transició tampoc hi van faltar els espectacles sexy. Després a començaments dels anys 1980's va canviar de nom i el seu destí anaria de la mà del del propi Parc d'Atraccions que va plegar a finals dels 1990's, un cop acabada la concesió amb l'Ajuntament de Barcelona.