divendres, 31 de juliol del 2015

LA BARCELONINA DE VINS I ESPERITS. València 304 (1982-2009)

Agraïments a MARÍA JOSÉ GONZÁLEZ



Establiment obert l'any 1982 al semi soterrani dels baixos de l'immoble del número 304 del carrer València (entre Pau Claris i Roger de Llúria), La Barcelonina de Vins i Esperits, suposava una aposta decidida per intentar difondre la cultura del vi, quan encara no estava prou estés anar prendre copes de vi com alternativa a  d'altres begudes alcohòliques, a la pròpia cervesa o com aperitiu.
A La Barcelonina s'hi podia trobar una oferta immensa de vins de tot el món, que abastava més de 500 marques i que podien fer les delícies del paladars més exigents en la matèria. El disseny i decoració del local va ser obra de Toni Roqueta i també s'hi podien consumir tapes i especialment els patès i formatges que tan bé combinen amb els bons vins. Un lloc idoni per passar-hi abans o després d'anar al cinema.
Amb el pas dels anys el local va refundar-se com a restaurant de cuina mediterrània sense deixar de tenir el vi com a  primer protagonista. La vida de la Barcelonina de Vins i Esperits va arribar al quart de segle fins que a l'any 2009 el local va tancar portes per convertir-se en el Silom Spa, un local de massatges tailandesos i tractaments de bellesa.