dissabte, 14 de setembre del 2013

EDITORIAL REGINA. Mallorca 93-95. (1950-1979)

 
 
El sector de l'Esquerra de l'Eixample situat per sobre de l'avinguda de Roma entre els carrers Urgell i Entença, va ser durant el segle passat un barri ple d'editorials. Tot i que avui encara hi podem trobar algunes de les edificacions que acollien les seus d'aquelles empreses (Gustavo Gili al carrer Rosselló o Salvat, al carrer Mallorca), altres han desaparegut totalment (Ramon Sopena, al carrer Provença) o s'han instal·lat en nous edificis (Joventut) perdent la seva antiga seu.
Un dels casos d'arquitectura industrial desapareguda és el de l'edifici que acollia els tallers i les oficines de l'Editorial Regina S.A. a la cantonada dels carrers Mallorca i Comte Borrell. Va ser construit el 1950 i disposava de soterrani, planta baixa i un pis d'alçada generosa, que conformaven una estructura molt funcional amb un únic detall neoclàssic a la porta principal d'entrada de la cantonada, on es podien veure unes columnes sota un frontó adossat a la façana.  L'editorial va especialitzar-se en l'edició de llibres i altre material gràfic de caràcter religiós.
  
 
*1970's.- L'edifici que acollia l'Editorial Regina a la cantonada Mallorca-Borrell
 
 
*1970.- La Biblia Infantil un dels productes típics que oferia l''Editorial Regina. (Font: Hemeroteca La Vanguardia. Cliqueu sobre la imatge per ampliar-la) 
 
A finals de la década dels 1970's, l'Editorial Regina es va traslladar al Polígon Industrial del Congost de Granollers, tot mantenint al barri unes oficines situades en una finca del costat, concretament al carrer Mallorca 83. L'edifici corporatiu de l'editorial va ser enderrocat i substituït per un bloc d'habitatges.