dilluns, 26 de setembre del 2011

SALDUBA. Bar Cafeteria. Restaurant. Gran Via núm. 576. (1943-1990's)

*1983.- Vista de la cafeteria Salduba a la cantonada Gran Via - Muntaner. (Foto: Rafa Nadal)

Un dels bars clàssics de la Gran Via va ser el Salduba. Situat a la cruilla amb el carrer Muntaner, va obrir portes el 1943 i va ser el succesor del restaurant Las Columnas.
En els seus primers decenis de vida, la clientela del Salduba es componia bàsicament de viatgers que feien sortien i arribaven en els autocars de línia, que tenien el punt final de trajecte en aquella primera mansana del carrer Muntaner i a la plaça Goya. Els cotxes de línia -de companyies com la Hispano Igualadina- anaven arribant des de les nou del matí fins a quarts de vuit del vespre. La proximitat de l'animada sala de festes Emporium li donava molta vida i animació a les nits.

*1969.- La cafeteria Salduba anunciava així a La Vanguardia la reforma de les seves instal·lacions.

Cap a finals dels anys 1950's el local es va moderrnitzar i disposava d'un dels primers taulells d'acer inoxidable de la ciutat, mentre una rondalla aragonesa decorava les parets del local en concordança amb el nom de l'establiment. A finals de la década dels 1960's la cafeteria va acometre una nova reforma.   
Amb la seva sempre animada terrassa, la vida del Salduba va passar dels cinquanta anys i es va perllongar fins ben entrada la dècada dels 1990's. Avui el lloc és ocupat pel restaurant Café Doré.