dimecres, 12 d’octubre del 2011

MASIA CAN BERDURA (Segle XVIII-1954)Can Berdura era una casa pairal situada aproximadament sobre l'actual cruïlla entre els carrers Campo Florido i Puerto Príncipe, al barri dels Indians, en el llindar de la frontera amb l'antic terme de Sant Andreu de Palomar.
La masia va ser refeta en diverses ocasions, una d'elles el 1771 a càrrec del mestre d'obres Joan Rossinyol.
Els límits territorials de la propietat abastaven una área delimitada per l'antic Torrent de la Guineu, el Camí de Dalt (actualment carrer Concepció Arenal) i les propietats veines.
Els propietaris de Can Berdura tenien els terrenys dividits entre diversos arrendataris amb qui tenien subscrits contractes de parceria. Això suposava que en contrapartida a l'ús i explotació de les terres que conreaven restaven obligats a cedir una part de la producció als amos. Com a  la major part dels terrenys de conreu del pla de Barcelona, en els terrenys de Can Berdura es conreava bàsicament cànem, civada, ordi, blat de moro i blat.
La vella masia de Can Berdura va ser enderrocada l'any 1954 i poc després es va poder completar la urbanització de la zona. Un petit passatge als voltants de la plaça Maragall conserva encara avui el nom de Can Berdura com a testimoniatge al que fou aquesta masia.

Podeu trobar més informació sobre la història de la família de Can Berdura en aquest enllaç: http://memoriadelsbarris.blogspot.com/search/label/Barri%20dels%20Indians%20-%20Can%20Berdura