dissabte, 13 d’abril del 2013

COL·LEGI VIRGEN DEL MAR. Plaça Poeta Boscà. Barceloneta (1951-1998)

*1952.- El Col·legi Virgen del Mar poc després de la seva inauguració.


Amb el nom oficial de Grupo Escolar Virgen del Mar va ser inaugurat el dia 29 de setembre de 1951, diada de Sant Miquel,  aquest equipament docent que el franquisme posava a disposició del barri de la Barceloneta. A la inauguració hi va assistir l'autoritat ciutadana de l'època encapçalada pel governador civil Felipe Acedo Colunga i l'alcalde Antonio Simarro i es va aprofitar l'avinentesa per retre homenatge a Leopoldo Casero Sánchez, un octogenari mestre del barri, director d'escola i exregidor municipal, que havia deixat definitivament la docència. 
L'edifici es dividia en dues ales, una assignada a l'escolarització dels nens mentre que l'altra encabia les aules per a les nenes. Un cos central més elevat acollia la biblioteca i d'altres serveis generals, així com les oficines de l'escola. Segons publicava la premsa de l'època [1], l'edifici acollida un total de 18 aules de 48 places que permetien l'escolarització de 850 alumnes.
L'any 1996 el centre va començar negaciacions per fusionar-se amb l'Escola Lepant i d'aquest procés en va sortir la nova Escola Mediterrània del Passeig Marítim. Sobre la plaça del Poeta Boscà s'hi estengué durant anys una pista esportiva multiusos i als últims anys als baixos de la part del darrera de l'edifici un centre d'atenció a drogaaddictes on es dispensava metadona.


*1971.- El Col.legi Verge del Mar al bell mig del barri de la Barceloneta.
[1]. La Vanguardia. 30 de setembre de 1951.