dissabte, 2 d’agost del 2014

FILATÈLICA MAJÓ. Pelai 1. (1919 - 2014)Fundada per Josep Majó i Tocabens a l'any 1919, aquesta va ser una de les primeres filatèlies de la ciutat on es podien comprar segells de tots els països del món. El seu fundador era un estudiós del tema i publicava sovint articles a la revista Publicidad Filatélica, una publicació de petit format que va aparèixer a l'any 1930. Uns anys abans, al 1928, Majó ja havia publicat el primer catàleg integral de segells d'Espanya i posteriorment va escriure diversos llibres sobre l'art i l'afició de col·leccionar segells.
Home molt actiu Majó va  començar a editar i publicar a partir de 1932 àlbums de segells de pràcticament tots els països d'Europa i va establir unes normes de classificació i qualificació que han arribat fins als nostres dies. El gran valor afegir d'aquest filatèlic va ser però, que es va especialitzar en el col·leccionisme de segells per temàtiques diverses i editava els seus propis àlbums per temes amb indepèndència dels països on s'editava el segell.

*1950's.- La revista especialitzada Publicidad Filatélica que editava el propi Majó.


*1950's.- Una imatge del carrer Pelai en la que veiem la Filatèlica Majó entre la botiga de sabates Cadira i la benzinera que comunicava amb la Ronda Universitat.

Josep Majó va morir el 1975, però el seu negoci i la seva gran afició pels segells van tenir continuïtat en el seu fill Andreu i la seva néta Isabel.
A començaments de 2014, amb 95 anys a les seves esquenes, la botiga del carrer Pelai va tancar i el negoci es va traslladar al passatge Permanyer.

*2104.- Andreu Majó i la seva filla Isabel atenent un client pocs mesos abans del tancament de la botiga de Pelai (Foto: Marc Arias/La Vanguardia).