dijous, 7 d’abril de 2011

CINE FANTÁSIO (1931-2001)

*2000.- El cinema Fantasio poc abans de tancar portes definitivament

Entre les moltes sales de cinema del passeig de Gràcia desaparegudes, el cinema Fantásio, situat al número 69, just al costat del també desaparegut drugstore, de ben segur que ha quedat en la memòria i el record de molts cinèfils.
Pocs dies abans de la proclamació de la Segona República el Fantásio va obrir les seves portes. Era el dia 4 d'abril de 1931, dissabte de Glòria, i s'hi varen projectar dos films de la productora Gaumont: La melodía del mundo i la comèdia protagonitzada per José Bohr i Lolita Vendrell titulada Así es la vida.
Al llarg dels seus setanta anys de vida aquesta sala, projectada per l'arquitecte Francesc Guàrdia, va oferir sempre programes amb pel·lícules d'estrena, entre elles alguns títols inoblidables de la història del cinema com Les quatre cents coups de François Truffaut el 16 de setembre de 1960 o Psyco d'Alfred Hitchcock el 21 de febrer de 1961.
El Fantásio però, no va sobreviure al canvi de segle. El mateix any 2001 va tancar i el seu espai va ser ocupat per una macrobotiga de moda de la firma Benetton.