dijous, 1 de setembre del 2011

EL MEDIÉVOLO. Restaurant. Gran Via 459. (1982-2006)


Cap a començaments de la dècada dels 1980's i seguint un model ja assajat a la dècada anterior en establiments com La Bruxa Borracha o La Posada del Dimoni, va obrir a la Gran Via tocant a Calàbria el restaurant El Mediévolo.
Des de la mateixa entrada, que simulava l'accés a un castell medieval, fins a l'interior, decorat amb motius propis de l'època dels cavallers i els senyors feudals, el local permetia als clients passar una estona la mar de divertida, participant en una mena d'espectacle perfectament dissenyat. Per començar, una mena de pregoner donava la benvinguda als clients i els informava dels tres càrrecs que calia desenvolupar a cada taula: bodeguer, soper i cafeter. Aquestes tres funcions eren exercides pels propis clients als quals se'ls col.locava un cridaner barret  blanc de cuiner amb el càrrec escrit. D'altra banda, s'escollia també a la comtesa, que tindria cura de resoldre les queixes dels comensals. Tot plegat acabava amb una sessió de ball i danses medievals.
El Mediévolo va ser durant més de vint anys un clàssic a Barcelona per organitzar sopars de fi de temporada a nivell d'empresa o de grups d'estudiants i sobretot per celebrar-hi comiats de solter i soltera amb totes les altes dosis de disbauxa pròpies d'aquestes celebracions. Probablement mai va ser un lloc per a gourments o gent exigent de la bona taula, però sí un local per divertir-se i passar una bona estona en grup.