dimarts, 13 de juliol del 2021

ARIZONA PEDRALBES. Restaurant. (1950-1965)

Amb un format de saló de té a les tardes, restaurant al vespre i ball a continuació, l'Arizona Pedralbes va aparèixer a la zona de la carretera d'Esplugues molt a prop de la Creu de Pedralbes. Eren els inicis dels anys 1950's  i en aquella zona de la part alta de la ciutat, encara aleshores poc urbanitzada i amb carrers sense asfaltar, havien proliferat els balls i restaurants que, especialment als estius, s'omplien d'una clientela de bona posició social.  El local va ser inaugurat amb motiu de la revetlla de Sant Joan de 1950 i disposava de jardins i d'una excel·lent terrassa amb bones vistes sobre la ciutat inaugurada, segons es desprèn de les hemeroteques, a la revetlla de Sant Joan de 1951



*1950.- Primers anuncis publicats a premsa de l'Arizona amb motiu de les revetlles de Sant Joan i Sant Pere d'aquell any. (Font: Hemeroteca La Vanguardia)


*1951.- A l'any de la seva obertura l'Arizona inaugurava la seva terrassa aèria. També incorporava a la seva oferta els berenars amb pa i tomàquet. (Font: Hemeroteca La Vanguardia)

Les sessions de ball eren amenitzades durant aquells primers anys per Roqueta i el seu conjunt musical. El local era situat prop de les instal·lacions del Club de Golf Pedralbes, que no trigaria gaires anys a tancar i ser traslladat el 1954 al Prat de Llobregat. 

Amb el temps el local evolucionaria cap a la boite Mario's (anys 1970's-80's) i després a la discoteca Quartier Pedralbes.