dilluns, 5 de maig del 2014

NETWORK CAFE. Diagonal 616. (1987-1997)

 
*1987.- L'original logotip del Network.

El maig de 1987 va obrir portes el restaurant Network Café, situat a la part alta de la Diagonal entre les carrers Beethoven i Ganduxer. Ocupava el mateix local que anteriorment havia acollit el restaurant Nit i Dia, al costat d'una zona que era especialment coneguda per la gran quantitat de discoteques i locals nocturns que s'hi concentraven.
El restaurant presentava una estètica innovadora i trencadora dissenyada pels interioristes Alfred Arribas i Eduard Samsó i destacava, entre d'altres aspectes, per la gran quantitat de pantalles de televisió que hi havien escampades per totes taules del restaurant. No hi faltaven tampoc les taules de billar i la pista de ball.
Network va obtenir el premi FAD d'interiorisme a l'any següent 1988 en una Barcelona preolímpica on el disseny dels nous locals nocturns, que s'obrien de forma massiva, va canviar en poc temps l'estètica del món de l'oci a la ciutat. El jurat dels FAD va destacar en l'obra d'Arribas i Samsó "la seva ordenació funcional i les aportacions formals d'indubtable vàlua tipològica".
Dirigit per la família González, Network es presentava al públic com un restaurant de cuina mundana en el que es barrejaven gastronomies de molts països diferents en una aposta decidida per la innovació i la sorpresa permanent, amb un servei atent i estrictament uniformat, que servia menjars fins a les 2 de la matinada.

*1988.- Un dels menjadors del Network en una postal publicitària del restaurant.

*1988.- Tres detalls més de l'acurat i trencador interiorisme dels dissenyadors Arribas i Samsó al Network.