divendres, 16 de desembre del 2011

XARCUTERIA LA CASTELLANA. Rambla. (1899-1990's)Fundada l'any 1899, aquesta típica xarcuteria era situada just a la vorera d'enfront de l'entrada a la plaça Real, a l'antic número 26 de la Rambla del Centre. Destacava per la qualitat i varietat dels seus embotits i funcionava tant de botiga com de bar on es podien prendre algunes tapes amb un bon got de vi.
Entrar-hi era un autèntic exercici de plaer per al sentit de l'olfacte a causa de la barreja d'olors d'embotits, formatges i altres productes que conformàven uns aromes increiblement agradables. Els tacs de fuet eren d'allò més deliciosos. Unes quantes tauletes amb cadires de fusta permetien seure contemplar un decorat farcit fins a l'infinit d'ampolles de licors, llaunes, pernils penjats i altres queviures. Tot això amb el bullici de la Rambla de fons. Una escaleta de fusta donava l'accés als labavos situats en una mena d'altell.  En els seus ultims anys La Castellana era oberta fins a altes hores de la nit i mantenia el seu aspecte antic i entranyable de taverna i bodega.

Algunes curiositats històriques:

*1921.- A començaments d'aquell any el governador Martinez Anido va decidir com a mesura populista perseguir els establiments i botigues on es detectaven irregularitats en el pes dels productes. La Xarcuteria La Castellana i el seu propietari figurava entre una de les denunciades (Font: La Vanguardia 12/gener/1921. Cliqueu a sobre per engrandir)

*1965.- Al maig d'aquell any un camió va empotrar-se contra La Castellana després de provocar un accident de trànsit a la Rambla (Font: La Vanguardia 25/maig/1965. Cliqueu a sobre per engrandir)