dilluns, 27 de gener del 2020

APOCALYPSE. Discoteca. Lepant 408. (1986-1996)



Discoteca situada al barri del Baix Guinardó a prop de l'Hospital de Sant Pau i davant mateix de l'antiga caserna militar de Girona. Un barri de profunda tradició discotequera que va comptar amb els legendaris locals com el Club Doble Zero o el Romano di Capri.
L'Apoca, com la coneixien els seus asidus i fidels parroquians, va obrir portes al maig de 1986 amb la pretensiosa etiqueta de Mega Discoteca. Era certament un local de gran format que permetia un considerable aforament. L'ambient interior era amenitzat per la presència de noies de bon veure que ballaven permanentment enlairades sobre unes plataformes. La gran sala d'abaix es complementava amb una altra de més petita al nivell superior on generalment es punxava pop espanyol.
En el seus primers anys va ser un territori ocupat per Albert Malla i els seus programes radiofònics en directe musicals de la Cadena Catalana


Tampoc hi van faltar històrics concerts com el que al febrer de 1987, aprofitant el tancament de l'Studio 54,  va protagonitzar el grup punk britànic The Damned amb la parròquia ballant pogo i produint algun damnificat en el joc d'empentes


Al maig de 1992, amb José Baron com a director de la sala, es va celebrar el sisè aniversari del local amb la presència de Fernando Martínez Fernandisco, conductor dels 40 Principales i del popular DJ d'Studio 54 Raúl Orellana.
El 1995, la sala Apocalyse, juntament amb el Sutton del carrer Tuset, van ser les dues primeres en instal·lar la Love Affair un curiós artefacte que feia les funcions de celestina on podies deixar les teves dades personals a l'abast de qualsevol que volgués intentar lligar.


A partir de 1996 l'epíleg de l'Apocalypse l'escriuren altres noms que va adoptar la sala com van ser Illusion, NT7 y K-Chem fins a l'enderroc final del local per a construir-hi un edifici de nova planta. Els veins del barri segur que ho van agrair perquè els incidents a la porta eren constants.