diumenge, 30 de setembre del 2018

LAS INDIAS. Magatzems i prendes de vestir. Canuda 17-21 (1898-1928)



 
*1897.- Primers anuncis publicitaris de Las Indias.

A diferència d'altres grans magatzems de finals del segle XIX dedicats al vestit i als teixits, a Las Indias eren especialistes en vestir senyores. Així ho feien palès a la publicitat d'aquesta gran botiga del carrer Canuda 17 a 21, que correspón als edificis que avui tenen la façana orientada cap a la plaça Vila de Madrid. A l'any 1898, quan va inaugurar-se aquest negoci, la plaça encara no existia i el carrer Canuda, malgrat la seva estretor, continuava essent un dels més animats dels que embocaven a la part alta de la Rambla. 
 
 
*1913.- La figura femenina sempre molt present en els reclams publicitaris de Las Indias. (Font: todocolección.com)
 
Rosell i Barceló, els empresaris que havien fundat i tirat endavant el negoci, van desenvolupar estratègies comercials per aconseguir augmentar les vendes. Las Indias es presentava a les seves clientes com una botiga on s'oferia una gran varietat d'articles de qualitat inspirats en la moda femenina de París i Londres i a molt bon preu.  
 
 
*1913.- Vals de descompte que s'oferien als clients de Las Indias.  (Font: todocolección.com) 
 
 
 *1928.- La retolació dels últims anys dels magatzems
 
Els magatzems Las Indias varen estar actius durant més de trenta anys i van tancar portes definitivament a finals de 1928. Totes les existències van ser adquirides per uns altres magatzems, els anomenats La Concepción, que van ser posades a la venda a preus de saldo a la seva botiga del número 40 de la Rambla de Catalunya.
 
*1929.-Campanya de liquidació d'existències dels magatzems Las Indias a la botiga de La Concepción de la Rambla de Catalunya (Font: Hemeroteca La Vanguardia).