diumenge, 18 d’octubre del 2020

MONVÍNIC. Diputació 249. Bar de vins i restaurant. (2008-2020)

 


*2010's.- Dues imatges de l'interior de Monvínic. 

Dintre del capítol de locals singulars desapareguts com a víctimes de la pandèmia del COVID-19 hi figura el bar de vins i restaurant Monvínic situat al número 249 del carrer Diputació entre Balmes i Rambla de Catalunya. 
Aquest establiment, obert el 2008, a més de disposar d'una completíssima mostra de 3.000 vins de tot el món, va arribar a ser un veritable centre de divulgació de la vinicultura i organitzava regularment trobades de tasts, exposicions i actes sobre la cultura del vi. 
El local dissenyat per Alfons Tost va ser un dels finalistes dels premis FAD d'interiorisme de l'any 2009. Quedava sectoritzat en diferents espais que comprenien: recepció, biblioteca, wine bar, espai gastronòmic (restaurant), bodega, aula de tasts, presentacions i conferències i un petit jardí urbà.
El restaurant oferia exquisideses de cuina catalana. A partir del 2017 Ariadna Julian va incorporar-s'hi com a cap de cuina. El veritable protagonista del local però, era el vi. Monvinic va tenir l'honor de ser considerat pel The Wall Street Journal de Nova York com el millor bar de vins de tot el món
El propietari del restaurant Monvinic era Sergio Ferrer-Salat y Serra de Migni, fill del mític Carlos Ferrer Salat (1931-1998), líder empresarial, fundador de la CEOE i president del comitè olímpic espanyol (COE).
En realitat el local va patir des del primer dia grans problemes de rendabilitat i només la solidesa econòmica del seu propietari podia mantenir-lo obert. Els successius exercicis econòmics van acabar amb números vermells i els problemes econòmics es van aguditzar a partir del 2013, si bé va ser amb l'esclat de la pandèmia del COVID-19 quan va es va començar a considerar seriosament la seva continuïtat, fins arribar a determinar el seu tancament definitiu l'últim dia de setembre de 2020. Durant aquesta darrera etapa Monvinic va col·laborar activament  en portar aliments a l'Hospital de Campanya que es va instal·lar a l'església de Santa Anna per poder donar menjar a persones sense sostre. 
Després de la clausura del restaurant, el negoci va mantenir una botiga de vins, la Monvínic Store, al local contigu (Diputació 251). 

*2010's.- Espectacular vista de la bodega del restaurant Monvínic.

*2020.- El missatge de comiat del local.