dilluns, 26 de febrer del 2024

GALAXIA'S CLUB. Boite. Violant d'Hongria 128-132. (1970's-1980's)

MIQUEL BARCELONAUTA 



El trànsit entre les dècades del 1960's al 1970's va suposar l'adveniment dels ambients galàctics com una de les propostes més generalitzades arreu. L'home acabava d'arribar a la Lluna (juliol de 1969) per primera vegada i les missions Apolo de la NASA, les maniobres dels mòduls lunars i les arribades dels astronautes al mig de l'Oceà Pacífic eren motius d'expectació. La tensió als centres de control de Houston i Cap Canaveral i les retransmissions en directe de totes aquestes proeses estaven a l'ordre el dia. Aquest ambient galàctic es palesava també en els locals d'oci i en la seva decoració i interiorisme. L'aleshores popular discoteca Planeta 2001 n'era potser la proposta nocturna més clarament orientada a aquest símbol del temps: la carrera espacial.

Als barris perifèrics hi va haver també exemples d'aquesta tendència. La boite Galaxia's Club del barri de Sants n'era un exemple força clar. Situada al carrer Violant d'Hongria Reina d'Aragó, on durant molts anys hi va haver la mític Salón Nilo, però tocant a Galileu i molt a prop dels Jardins de Can Manteca el Galaxia's formava part també d'aquesta proposta i s'anunciava com la boite con forma de submarino.

*1971.- La Boite Galaxia's Club a la cartellera de La Vanguardia.

*1970's.- Diverses logotips adoptats per la discoteca Galaxia's.

El local del Galaxia's destacava per la seva decoració interior que, més que un submarí (com deia algun reclam publicitari), evocava una nau espacial amb unes trames de tubs i conduccions, que surcàven les parets i els sostres en unes tonalitats platejades que també eren aplicades al mobiliari. Tot plegat es rematava amb unes falses obertures a les parets que donaven una sensació als parroquians com si viatgessin dins una nau espacial envoltada de paisatges lunars, cràters i estels fugaços.  
Desaparegut el Galaxia's als anys 1980's, el mateix local va ser aprofitat en la seva estructura per assajar nous ambients i noves propostes d'oci nocturn (H20, Rumors, Undead Dark Club....).