divendres, 26 d’abril del 2013

GARATGE VILA. Plaça Lesseps 2-3 (1914-1940's)


*1925.- Un camió Commer Car a la porta del Garatge Vila.

El Garatge Vila, situat als números 2 i 3 de la plaça Lesseps va obrir cap a l'any 1914 per dedicar-se a la compra-venda i comercialització de vehicles de transport, camions i automòbils. Dins el garatge hi havia també un taller de reparacions. L'empresa disposava d'un local d'exposició a la Rambla Catalunya 85. El local de plaça Lesseps era pràcticament veí del Garatge Lluís, un altre dels legendaris establiments dedicats a l'automòbil en aquell sector nord de la vila de Gràcia.
 
*1919.- Presència del Garatge Vila en el Saló de l'Automòbil de Barcelona (Font: La Vanguardia).
 
Garatge Vila va estar present en vàries edicions del Saló de l'Automòbil, les seves camionetes es van fer força populars en aquella época i va ser concessionari de marques de vehicles avui desaparegudes com Commer Car o Victor. El negoci va renéixer acabada la Guerra Civil i continuà durant alguns anys
L'edifici que acollia el garatge tenia un pis per a les oficines i va romandre dempeus fins als anys 1960's quan ja s'havia reciclat com a garatge convencional.
 
*1922.- Anunci amb una llista dels models de camions i vehicles de transport que oferia el Garatge Vila.  
 
*1930's.- Foto captada davant del Garatge Vila amb un automòbil amb el nom del local ple de gent.
 
 
*1950's.- La façana de l'antic Garatge Vila encara conservava la mateixa silueta a la posguerra, al costat del cine Roxy durant les festes de Sant Medir.