dimecres, 18 de setembre del 2024

PERFORMANCE. Discoteca. Sala de festes. Provença 43 (Rocafort). 1973 - 2022

MIQUEL BARCELONAUTA


El logotip tradicional Performance

Una de les discoteques de més longevitat de l'Esquerra de l'Eixample. Els orígens de Performance es remunten a principis dels anys 1970's en un barri on altres locals d'aquest tipus s'havien desenvolupat o es desenvoluparien amb prou èxit, des de Babieca, uns carrers més avall a València, fins a Criterium o la sala de festes Cabaret Joy's a la sortida del metro d'Entença davant dels jardins Montserrat, fins a d'altres propostes potser més modestes com Drive (Còrsega 96) o Club Géminis (Comte Borrell 230) que aparegueren als voltants de l'Escola Industrial.

El local responia a l'estereotip de discoteca de classe mitja, allunyada tant de propostes progres o socialment reivindicatives com també de la parafernàlia pròpia dels locals orientats a la gent benestant i adinerava o pija, com popularment se l'anomenava, i que tingueren el seu focus més actiu als voltants de Francesc Macià (Calvo Sotelo aleshores) i el Turó Park.

Durant la gran part de la seva existència Performance va ser un local amb una plantilla de cambrers molt professionals, estrictament uniformats amb "traje i cortaba", en un ambient que va viure l'evolució dels ritmes i les modes i on no hi va faltar tampoc la presència de celebritats del món de l'espectacle,  especialment a les nits dels caps de setmana.

En les seves últimes etapes Performance va apostar per convertir-se en un local especialitzat en música llatina que va començar a ser freqüentat per la colònia llatinoamericana cada cop més nombrosa a la ciutat.

* 2010's.- Últim logotip de Performance quan va esdevenir una sala de música llatina.

A finals del 2022 el local va canviar de nom després de gairebé 50 anys de vida en les seves diferents etapes. El nou local va ser batejat com Illusion.