diumenge, 10 d’octubre del 2010

CLUB GÉMINIS. Comte Borrell 230. (1960's-1970's)
Un ball-discoteca de barri que era força concorregut les tardes dels dissabtes i diumenges durant la segona mitat dels anys 1960's i primers 1970's. Era al carrer Comte Borrell 230, prop de l'Escola Industrial, al barri de l'Esquerra de l'Eixample. En els seus ultims anys els propietaris de l'empresa varen optar per l'organització de torneigs de futbol-sala, un esport aleshores emergent a nivell de campionats entre empreses.
El diumenge 26 de novembre de 1978 una jove de 15 anys es trobava ballant a la pista del Club Géminis quan un jove de 18 anys la va agafar pels cabells i la va agredir amb una navalla. La noia va ser atesa a l'Hospital Clínic, on se li va apreciar ferida d'arma blanca a la fosa ilíaca dreta de pronòstic greu. L'agressor, que havia estat el nòvio de la víctima, va ser detingut per la policia.
La sala va tancar a finals dels setanta i en el mateix local s'hi va instal.lar després l'efímer Batikano, promogut pel popular actor Carles Flavià. Més tard l'edifici fou enderrocat i ara s'hi aixeca el que acull l'escola d'imatge personal Cazcarra. 

SOKOA. Avinguda de Sarrià 44 (1969-1970's)


Inaugurat a l'abril de 1969 en el número 44 de l'avinguda de Sarrià, tocant al carrer Loreto, el Sokoa es presentava com un saló de tè amb ball-discoteca. En realitat era el lloc típic per a homes de negocis en busca de companyia femenina en la zona alta de la Diagonal on s'anaven consolidant aquests tipus de locals.
El Sokoa va ser també el precedent immediat de la sala de festes Starlet's, que a partir de mitjans dels setanta, després de la mort de Franco, es va instal.lar en aquell mateix local donant per acabada la vida del Sokoa i apostant ja clarament pels espectacles sexys i destapistes amb shows eròtics. Allà va començar la seva carrera artística Bibi Anderson, més tard coneguda com a Bibiana Fernández.