dimarts, 8 de desembre del 2020

SOTANO BAR. Ronda Sant Pau 4. (1920's-1980's)


Establiment situat a la cantonada existent entre el final del carrer Sant Pau i l'inici de la Ronda del mateix nom. El Sótano Bar era en realitat una casa de menjars on es podia menjar bon marisc i embotits de qualitat a preus molt raonables, que ja s'anunciava en algunes publicacions als anys 1920's

*1930's.- Publicitat del Sótano Bar a la revista satírica Papitu.

El seu emplaçament era estratègic per a servir de parada a tots els habituals dels llocs d'oci del Paral·lel. La clientela era doncs bàsicament nocturna, atès que era aleshores que el local s'omplia de gom a gom, per satisfer les necessitats biològiques del que anaven generalment a la recerca d'altres necessitats o simplement a admirar les corbes de les vedettes dels teatres.  
El local va sobreviure a la Guerra Civil i malgrat la crisi en que va afectar al Paral.lel durant part de la postguerra, El Sótano continuava al seu lloc, recollint els habituals del Molino o del Teatre Circ Olympia.


*1969.- Anvers i revers d'una targeta de l'establiment de finals dels anys 60's. L'orientació de cara al turista del local quedava palesa perquè el servei podia atendre en anglès o francès.  

Amb el pas del temps, aquest mateix local ha arribat als nostres dies (2020) convertit en el bar de menjar típic gallec conegut com Los Cachitos.