dimecres, 3 de desembre del 2014

GRAN CAFÈ LA BOMBILLA. Dancing. Sant Pau 75 (1910-1922)

Article elaborat amb el suport de EMILIO GÓMEZ FERNÁNDEZ


*1913.- La Bombilla anunciada a la premsa de l'època poc abans d'esclatar la Primera Guerra Mundial.

Un dels bars de cambreres del Barri Xino que va assolir més popularitat durant el primer terç del segle XX fou l'anomenat Gran Café La Bombilla. Era situat al número 75 del carrer de Sant Pau i en realitat era un cabaret que en els seus millors temps va arribar a disposar d'una cinquantena de noies preparades per ballar amb els clients i altres trenta que s'encarregaven de servir a les taules.
S'hi accedia a través de quatre portes totes elles situades a peu de vorera del carrer Sant Pau. L'interior del local estava configurat per una gran sala decorada amb suggerents i acolorides pintures amb cinc llotges al voltant ideals per a grups o clients selectes.
Les sessions de ball eren amenitzades per una jazz-band pròpia i un piano situat al costat de l'escenari permetia també escoltar interpretacions algunes d'elles acompanyades de la veu  dels artistes.


*1916.- Durant els anys de la Guerra Europea La Bombilla va viure la seva època més intensa, però el 1923 ja s'havia transformat en el Monte Bar on servien escudella de pagès de 2 a 4.