divendres, 4 de desembre del 2015

CINE VENECIA. Tajo 57 i Dante Alighieri 18-24. (1968-1982)


Durant prop de 20 anys el Cine Venècia va donar servei als barris d'Horta i El Carmel amb una sala de projecció per a prop de 1.500 localitats, que havia estat construïda mitjançant la reforma d'un edifici preexistent, segons un projecte signat per l'arquitecte Josep Oriol Jornada i l'enginyer industrial Josep Pedrerol Marsa.

 

La inauguració va tenir lloc el dia 17 de febrer de 1968. La sala constava de platea (unes 1000 butaques) i amfiteatre (altres 463) i amb dues entrades pels carrers Tajo i Dante respectivament. Les primeres pel·licules a projectar-s'hi van ser Los corrompidos, una cinta d'acció en coproducció italo-franco-alemanya amb Robert Stack i Elke Sommer encapçalant el repartiment; i María y la otra, una coproducció hispano-argentina dirigida per Fernando Ayala amb Concha Velasco i Vicente Parra. La sala projectava la programació del Grup Balañá, que unes setmanes després arribava al Cine Virrey.
A partir de finals dels anys 1970's el Cinema Venècia va acollir diversos concerts i actuacions musicals, entre les que destacà un Gran Festival de Música Flamenca Espanyola, celebrat el 26 de febrer de 1978 amb la presència de Manolo Escobar.
La sala va desaparèixer de la cartellera el 4 de juliol de 1982. L'edifici va ser venut als Testimonis de Jehovà que amb poc temps hi varen instal·lar el seu Saló d'Assemblees del Regne dels Testimonis de Jehovà. A partir de 2012 l'immens local va passar a mans d'una altra congregació religiosa: L'Església de Crist (Church of Christ)  

*2000's.- Un cop tancat el cinema l'edifici va acollir els Testimonis de Jehovà.