dimarts, 29 de desembre del 2015

RENOMA. Boutique. Tuset 17. (1967-1970's)
*1968.- Dues imatges de l'aparador i l'interior de Renoma al carrer Tuset (Foto: Revista Triunfo)

La moda va ser també un dels elements que van significar i donar personalitat a Tuset Street. Es va dir que era com una versió barcelonina de la popular Carnaby Street londinenca. L'any 1967 la marca parisenca Renoma va obrir una boutique a la part alta de Tuset davant mateix d'on embocava el carrer de La Granada. De la decoració de la botiga se'n va encarregar l'interiorista Joaquín Gallardo. S'hi venien minifaldilles i roba d'estètica pop i psicodèlica amb colors llampants i formes innovadores, que suposaven un trencament radical amb la vestimenta convencional dels joves de l'època a casa nostra.
A l'estiu d'aquell 1967, el periodista i promotor Jesús Ulled, que compartia despatx amb el publicista Victor Sagi al mateix carrer, va organitzar una desfilada de moda per a Renoma sobre la mateixa vorera del carrer. Les models desfilaven descalces a peu de carrer sobre una llarga catifa, mentre una gran quantitat d'habituals del lloc i mirons anònims ho contemplaven bocabadats a peu dret o des de les cadires de les terrasses dels bars del carrer.*1967.- Dues imatges de la desfilada de moda sobre el carrer Tuset el dia 20 de juliol d'aquell any. (Fotos: Arxiu Jesús Ulled i La Vanguardia)


*1967.- El rètol de la botiga de moda Renoma 

Aquells van ser els anys més gloriosos de Tuset Street. Alexandre Cirici Pellicer va dissenyar una samarreta que reproduia el plànol del carrer amb les botigues i locals més significatius de l'època. Oriol Maspons va fer una sessió fotogràfica amb dues joves models que portaven la samarreta per promocionar la zona. 


*1967.- Samarretes dissenyades per Cirici Pellicer per promocionar la zona del carrer Tuset. Renoma figurava entre els comerços inclosos sobre el plànol. (Fotos: Oriol Maspons)