divendres, 27 de novembre del 2015

MERCAT DEL NINOT. Instal·lació provisional. Plaça Duran i Reynals. (2009-2015)


*2013.- L'accés sud al mercat provisional del Ninot plantat sobre la plaça Duran i Reynals. A l'esquerra de la imatge la paret del recinte de l'Hospital Clínic i la bandera de la Universitat de Barcelona onejant sobre el frontó de la Facultat de Medicina.

Entre maig de 2009 i octubre de 2015 el Mercat del Ninot va quedar instal·lat en una carpa provisional de mòduls prefabricats davant de la Facultat de Medicina de l'Hospital Clínic, amb sengles entrades pels extrems properes als carrers de Còrsega i Provença i una de central a l'alçada del carrer Rosselló,
Mentrestant les obres de rehabilitacio i reforma de l'antic recinte del mercat es van perllongar durant sis llargs anys fins al maig de 2015 que fou inaugurat el nou Ninot en les vigílies de les eleccions municipals que va perdre l'alcalde convergent Xavier Trias davant de la candidata de Barcelona en Comú Ada Colau.
El mercat provisional va viure el canvi de nom de la plaça sobre el que estava instal·lat, que va passar a ser dedicada a Duran y Reynals d'acord amb la proposta aprovada per l'ajuntament, que deixava enrera l'antic nom dedicat al doctor Ferrer i Cajigal. Va suposar també la pèrdua provisional d'una zona verda que històricament mai ha quedat prou consolidada, en part per les dificultats per al creixement d'arbres de gran capçada a causa de l'aparcament soterrani que hi ha sota la plaça.