dimarts, 5 d’abril del 2011

VIPS. Rambla Catalunya. (1982-2007)

 


L'èxit que històricament han tingut a Madrid les prop de 50 botigues Vips contrasta radicalment amb l'escàs desplegament dels establiments d'aquesta cadena a Barcelona.
No obstant això, el Vips que hi hagué al començament de la Rambla Catalunya (números 7-9), entre la Ronda Universitat i la Gran Via, mereix una especial consideració. Es tractava d'una botiga amb molta similituds amb  un drugstore clàssic, si bé no romania obert continuadament tota la nit. L'establiment destacava també per tenir molt gènere a la venda. Llibres temàtics i d'oferta, música, premsa, complements i regals de tota mena eren exposats en grans quantitats. Al fons del local, una cafeteria-restaurant permetia menjar alguna cosa o prendre alguna beguda. Uns anys després una pizzeria Gino's (el nom que tenen els restaurants de la mateixa cadena) soterrada i amb entrada directa des del carrer completava l'oferta gastronòmica. Cap a finals dels anys 90's el local va ser reformat i oferia un aspecte molt més ampli i lluminós, abandonant la imatge laberíntica dels primers anys. Una altra botiga Vips, al carrer Comte Borrell amb Avinguda de Sarrià, va tenir una existència molt més curta -gairebé efímera- cap a finals dels anys 90's, com també un altre al carrer Villarroel davant de l'Hospital Clínic. Avui aquesta cadena només disposa d'un restaurant (sense botiga) a la terrassa del centre comercial  Diagonal Mar.
Decididament - i no encertem a endevinar perquè- el grup Vips no va arrelar a Barcelona, però el record del de Rambla Catalunya, que va tancar el 19 de novembre de 2007, continua vigent per a molts noctàmbuls i habituals del centre la ciutat.