divendres, 30 de setembre del 2011

DISTRITO DISTINTO. Avinguda Meridiana 140. (1984-1998)

Una de les discoteques de més anomenada de Barcelona durant la dècada dels 1980's va ser Distrito Distinto. La seva llunyania del centre i dels barris que tradicionalment absorbeixen l'oci i la vida nocturna  no va suposar obstacle perque des del primers dies de la seva obertura el local aplegués a una gran quantitat de noctàmbuls i amants de la nit. Encaixonat entre dos blocs de pisos de la grisa i ultraurbana avinguda Meridiana tocant al carrer Aragó, el local presentava dos nivells ben diferents i una terrassa esplèndida conformant un conjunt que el situava a les primeres posicions de les llistes de locals per acabar la nit. L'artífex d'aquesta fòrmula exitosa va ser Joan Guals que després es va dedicar al negoci hoteler.
El local va tenir una arrencada dificil, va ser objecte de multes i alguna clausura per no complir amb l'estricta normativa dels locals d'oci nocturns. Un dels elements singular del local era la seva austeritat que l'apartava de les tendencies dominants del disseny preolímpic a Barcelona. L'any 1990 els responsables de Distrito Distinto varen convocar un concurs de projectes per decorar l'espai al que es van presentar quaranta propostes de joves dissenyadors i arquitectes. Se'n van seleccionar sis i durant la resta de l'any varen anar canviant la fesomia del local.
Distrito Distinto va aconseguir atraure a gent del món de les arts, l'espectacle, la cultura i d'alguna manera va ocupar durant els seu temps el buit que havia deixat el Bocaccio d'Oriol Regàs després de tancar portes l'any. Per damunt de tot s'hi ajuntaven faunes noctàmbules de tota mena, gais i heteros, pijos i progres en una atmosfera de tolerància que el va col.locar entre els locals més inoblidables de l'època per tots els que en van ser asidus clients. Amb el pas dels anys Distrito Distinto va esdevenir l'after hour per excel·lència de la ciutat i fins al seu definitu tancament el seu ambient es va orientar majoritàriament al públic gai amb espectacles de transformistes i presència de drag queens.

*1988.- Postal de la Feria de Abril a Distrito Distinto.