dilluns, 8 d’agost del 2016

MAGATZEMS EL GLOBO. Pelai / Rambla de Canaletes (1896-1924)

Agraïments a JORGE ÁLVAREZ

*1900's.- La Casa Francisco Oliva amb els magatzems El Globo als baixos 

El dissabte 4 d'abril de 1896 es van inaugurar a la cantonada de Pelai amb Rambla de Canaletes els magatzems El Globo. El nou negoci quedava emplaçat al mateix local que fins un any abans havia ocupat el Cafè Pelayo, que havia arribat a ser famós per les seves animades tertúlies. 
Promoguts pels germans Puigbert, aquests Grandes Almacenes ocupaven els baixos i el pis principal de la Casa Francisco Oliva, un edifici que mantenia aleshores encara el seu format original sense remuntar i que aviat comptaria amb un inquil·lí singular al seu terrat, quan al 1901 el fotògraf Amadeu hi va instal·lar el seu estudi.
Els Almacenes El Globo comercialitzaven bàsicament articles de vestir (sastreria, camiseria, calçat, teixits) i complements d'ús personal (paraïgues, bastons, perfumeria), així com articles per a la llar.

*1896.- Anunci publicat a La Dinastia anunciant l'obertura dels magatzems El Globo.

*1898.- Concessió de la marca El Globo als germans Puigbert. (Font: Industria e Invenciones 2.4.1898. Pàg. 133. Hemeroteca BNE)

*1900's.- Targeta publicitària de l'establiment


A l'any 1924 quan la Casa Francisco Oliva ja havia estat remuntada, els Magatzems El Globo van tancar. El local va ser ocupat durants mesos per un nou negoci que es dedicava a vendre a preu de saldo tota mena de productes de vestir.