dijous, 12 de juny del 2014

SCENIC BARCELONA. Paral·lel 62 (2000-2002)Al solar que va acollir durant gairebé cent anys el Teatro Español primer, i després la històrica discoteca Studio 54 (rebatejada Chic en els seus últims anys), va emergir amb el canvi de segle un nou local orientat al sopar-espectacle que fou inaugurat el maig de 2000 amb el nom d'Scenic Barcelona. L'edifici havia estat remodelat i de l'aspecte exterior de l'antic Español només es conservava el tros de façana amb la silueta del rellotge de la cantonada amb Abat Safont.
Scenic Barcelona era, d'alguna manera, una proposta d'oci en la linia del popular Scala Barcelona del passeig de Sant Joan. Va presentar-se en societat amb un espectacle anomenat That's Jazz, dirigit per Coco Comín, que era un repàs històric sobre l'evolució del jazz a través dels temps.
Aviat es va palesar que el nou negoci no cuallava com s'havia previst. Al cap d'un temps va començar a planejar sobre la ciutat la possibilitat que es convertís en un macroprostíbul. Aquesta alarma va obligar  l'ajuntament a intervenir i va acordar la clausura del local un any després. 
El consistori municipal va acabar adquirint el local. Després de convocar-se un concurs públic va passar a ser explotat per la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), que hi va posar en marxa el teatre Artèria Paral·lel, antecessor de l'actual Barts.