diumenge, 4 de setembre del 2011

BAR BAGATELA. Tuset 1 (1940's - 1980's)

Amb el seu cavall i lleó rampants al voltant d'una copa que duia la inicial de l'establiment, el Bagatela va ser un dels locals nobles de la part alta de la ciutat. Situat al xamfrà Tuset / Diagonal aquesta cafeteria disposava d'una esplèndida terrassa sobre la vorera i es caracteritzava per la seva selecta clientela. Va sorgir a la posguerra, durant els dificils anys 1940's, i era un dels llocs de trobada dels adictes al nou règim vencedor de la Guerra Civil. Amb el pas dels anys però, el Bagatela es va anar adequant als nous temps i va compartir el boom de modernor que cap a mitjans dels 1960's  va suposar l'eclosió de Tuset Street amb la consegüent dinamització de la zona.
El setembre de 1973, per iniciativa del seu propietari Lucián Marciano, el local va ser reformat de dalt a baix i va iniciar una nova etapa sota la direcció de Bob Luisada. L'espai quedava perfectament compartimentat amb un aforament de 90 seients als que calia sumar els 45 de la terrassa exterior. Fil musical, bar, cockteleria i whiskeria conformàven la seva oferta amb el local obert fins a les tres de la matinada. Aquest nou Bagatela es convertí ràpidament en un dels llocs predilectes de l'alta societat barcelonina i dels barris alts de la ciutat.
A finals dels 1980's el Bagatela va ser succeit pel José Luis, un bar també de tall aristocràtic que té el seu homònim al carrer Serrano del burgès barri de Salamanca de Madrid